Workshops

400_Gertjan Methorst_FML2018.jpg
Gertjan Methorst
Concept Development Manager
Modiforce

Crash course co-creatie van ModiForce  | samen naar úw ideale mobiele werkplek

De transitie naar Elektrisch rijden is momenteel één van de hot topics in Fleetmanagement. Belangrijker dan ooit hierin wordt ook het gebruik van het voertuig. Zeker als het een Bedrijfswagen betreft die fungeert als een rijdend magazijn, mobiele werkplaats, of die de last mile leveringen in de binnenstad verzorgt.

Samen met gebruikers, (externe) deskundigen en engineers komt ModiForce tot innovatieve oplossingen zodat uw collega’s onderweg optimaal hun werk kunnen doen. Visualisatie van ideeën en concepten is tijdens deze co-creatie sessies een krachtig onderdeel om snel een goede voorstelling te krijgen.

Tijdens deze workshop geven wij u in een crash course co-creatie een indruk hoe ideeën concreet worden, visueel worden gemaakt en hoe dit bijdraagt aan het tot stand komen van úw optimale mobiele werkplek.

400_Per de Vries_FML2018.jpg
Per de Vries
Product Marketing Manager Cars, 4x4 & Vans
Michelin Nederland

De waarheid over versleten banden

De prestaties van banden veranderen al naar gelang de mate waarin ze zijn versleten. Zo worden de prestaties bij het remmen op nat wegdek geleidelijk minder. Nieuwe banden zijn niet allemaal gelijk. Maar gebruikte banden zijn nog minder gelijk! In de laatste levensfasen van de band zijn de verschillen zelfs het grootst. Wij ontdekten dat sommige versleten banden, die de minimale wettelijke profieldiepte hadden bereikt, op nat wegdek nog vrijwel dezelfde remweg hadden als bepaalde nieuwe banden. Dat is dan ook een belangrijke boodschap van ons bedrijf: de profieldiepte is geen goede indicator voor de remprestaties op nat wegdek

400_Michael Baan_FML2018.jpg
Michael Baan
Projectmanager
Pon Business Mobility

De rol van de fiets in de wereld van multimodale mobiliteit

Pon Business Mobility biedt multimodale mobiliteit oplossingen in een wereld met complexe mobiliteitsvraagstukken. Pon heeft als auto-importeur én fietsfabrikant een onderscheidende marktpositie. Vanaf de overname van Koninklijke Gazelle in 2011 heeft Pon Bike zich inmiddels gevestigd als wereldspeler in de fietsmarkt. Deze interactieve workshop daagt deelnemers uit om mee te denken over de rol van de fiets in de wereld van multimodale mobiliteit. Thema’s als duurzaamheid, gezondheid en verstedelijking zorgen voor een toenemende vraag vanuit de markt om nieuwe mobiliteitsoplossingen.  De verwachte fiscale wetswijzigingen rondom het gebruik van fietsen via de werkgever spelen hierbij een belangrijke rol. Tegen welke uitdagingen lopen werkgevers aan? Wat is er voor nodig om werknemers op de fiets te krijgen? Welke producten en diensten dragen bij aan optimale ontzorging en invulling van deze nieuwe mobiliteit?

Michael Baan, Projectmanager Pon Business Mobility, Pon’s Automobielhandel
Bastiaan Bless, Channel Manager, Koninklijke Gazelle

 

Syndesmo
Mogelijk gemaakt door:
Syndesmo

De Nationale Benchmark Mobiliteit door bedrijven netwerk Anders Reizen

Deze ontbijtsessie staat in het teken van het grootste zakelijke bedrijvennetwerk rond slimme en duurzame mobiliteit: Anders Reizen. Opgericht door de NS, bestaat nu al uit 40 grootste werkgevers. Voorzitter Niels van Geenhuizen legt uit hoe bedrijven met elkaar afspraken maken, onderzoeken laten uitvoeren en instrumenten ontwikkelen om de klimaatimpact van mobiliteit te verlagen.

Eén van deze instrumenten is onlangs gelanceerde Nationale Benchmark Mobiliteit. Deze benchmark geeft een compleet overzicht van het eigen mobiliteitsbeleid en de prestaties ten opzichte van het gemiddelde van alle deelnemers. Een onderzoek gericht om je mobiliteitsbeleid te kunnen verbeteren en trends inzichtelijk te maken per branche.

Niels van Geenhuizen, CSR Manager, Arcadis
Koenraad Backers, Projectleider Mobiliteit, Natuur & Milieu

John Koevoet.jpg
John Koevoet
Business Unit Manager
ROI fleet & mobility

Hoe integreer ik nieuwe mobiliteitsconcepten in mijn bestaande regelingen?

Ambities op het gebied van duurzaamheid, zero emission en multimodaliteit zijn er genoeg, maar hoe integreer je nu op een praktische manier nieuwe en duurzame mobiliteitsconcepten in bestaande regelingen? Mede op basis van praktijkervaringen vanuit ROI fleet & mobility geven we u praktische tips en inzicht in belangrijke uitkomsten van pilots en implementaties van de afgelopen twee jaar.

John heeft het grootste deel van zijn carrière doorgebracht in de lease en automotive wereld. Al meer dan 20 jaar is John, met name in commerciële functies bij o.a. Unilease en Athlon, actief als inspirerend manager. Zijn talenten liggen met name bij het creëren van de juiste waardepropositie en het optimaliseren van commerciële processen.

Meer sprekers worden geladen