Fleet Mobility Live 2019

Hét event voor uw mobiliteitstransitie

21 mei 2019 | NBC | Nieuwegein

Programma overzicht

Keynotes

De volgende keynotes zijn bij te wonen op FML 2019.

Future of Mobility: lessen van een industrie in disruptie

Als hoofd van de Strategic Area Smart Mobility aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) richt Carlo van de Weijer zich op wat mensen beweegt, op elke mogelijk manier. Volgens hem biedt de digitalisering van voertuigen enorme nieuwe mogelijkheden om auto’s veiliger, schoner en comfortabeler te maken tegen aanzienlijk lagere kosten, gebaseerd op zelforganiserende systemen waarin de vraag naar en het aanbod van vervoer veel beter op elkaar zijn afgestemd.

  • Lees verder
Lees verder

Hij ziet een toekomst waarin vraag gestuurde mobiliteitsdiensten het openbaar vervoer zoals wij dat kennen, snel zullen veranderen, evenals meer ruimte en stimulansen voor fietsen en een blijvende belangrijke rol voor auto’s – zij het in een systeem dat veel slimmer georganiseerd is dan nu. Ruim 230 TU/e-onderzoekers zijn betrokken bij de Strategic Area Smart Mobility. De universiteit is ook nauw betrokken bij de publiek-private partnerschappen en werkt nauw samen met een groot en groeiend aantal industrie- en regeringspartners om alle bestaande uitdagingen op het gebied van mobiliteit aan te pakken.

Carlo van de Weijer behaalde een MSc in Mechanical Engineering aan de TU/e en een PhD met onderscheiding van de Graz University of Technology. Hij heeft ruime ervaring opgedaan in de auto-industrie, waaronder managementfuncties bij Siemens en TomTom. Naast zijn werk bij de TU/e en de huidige functie bij TomTom, adviseert hij ministeries en het bedrijfsleven over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit. Carlo is lid van de raad van commissarissen van verschillende hightechbedrijven en start-ups. Hij is een internationale spreker op het gebied van exponentiële technologie en de toekomst van hightech, onder meer als faculteitslid van de Singularity University in Silicon Valley en docent aan GIBS Business school in Johannesburg. Carlo is bestuurslid van oa AutomotiveNL, Connekt / ITS Nederland en de EU ITS Advisory Board.


Carlo van de Weijer

Directeur Smart Mobility

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Carlo-van-de-Weijer_FML2019.jpg

TU Eindhoven

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste congres nieuws of nieuws van onze partners? U leest het allemaal in ons complete nieuwsoverzicht!


Nieuws

1-op-1 gesprekken

Kennis uitwisselen en contacten leggen met andere mobility professionals maken een eventdag echt waardevol. Daarom zijn 1-op-1 gesprekken essentieel!


Meer over 1-op-1 gesprekken

Tickets

Reserveer direct uw tickets en verzeker uzelf van een plekje bij Fleet Mobility Live 2019!


Tickets