Fleet Mobility Live 2019

Hét event voor uw mobiliteitstransitie

21 mei 2019 | NBC | Nieuwegein

Programma overzicht

Break-outs

De volgende Break-out sessies vinden plaats op FML 2019.

Uw grijs kenteken wagenpark groen maken

“Emissie-vrije stadslogistiek in 2025” steeds meer gemeentes gaan dit opnemen in hun beleid. En dat betekent concreet: over ruim 5 jaar mogen bestelauto’s en vrachtwagens die in de stad rijden, dat niet meer op diesel doen. Overstappen naar elektrisch rijden is technisch gezien de meest reëele optie. Maar hoe je dat? Deze sessie geeft een overzicht van de mogelijkheden, een inkijk in het berekenen van de TCO, hoe het zit met opladen en waar de gebruikers / chauffeurs aan moeten denken bij het elektrisch rijden. Na deze sessie ben je voldoende geïnspireerd en geïnformeerd om uw grijs wagenpark groen te maken.

  • Lees verder
Lees verder

Als ‘verbinder stad en logistiek’ brengt Joeri gemeentes en marktpartijen bij elkaar om op weg te gaan naar slimme en schone stadslogistiek. Hij adviseert op gemeentelijk beleid, vormt coalities en brengt kennis in om het bestel- en vrachtverkeer uitstootvrij te krijgen in de (binnen)steden in 2025. Dat doet hij ondermeer in opdracht van  gemeente Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Zwolle.


Joeri Jongeneel

Senior Adviseur

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Joeri-Jongeneel.jpg

&Morgen

Help, wat doe ik met die auto?

We kunnen er niet omheen; onze ‘heilige koe’ wordt omgeven door een mijnenveld aan autobelastingen. Wat kun je ermee? Hoe regel je het goed?
Vervoer heb je in alle soorten en maten. Vaak denkt men daarbij aan de auto van de zaak, maar het mobiliteitsbudget kan net zo ingewikkeld zijn. En hoe zit het eigenlijk met andere vormen van mobiliteit? Denk bijvoorbeeld aan deelautoconcepten en de regelingen rondom de fiets en de motor van de zaak. Wat kunnen we daar eigenlijk mee?
Heleen leidt u op een geheel eigen wijze langs de valkuilen. Veel praktische tips zijn natuurlijk inbegrepen.

  • Lees verder
Lees verder

Heleen heeft zeer veel ervaring als fiscaal jurist en als specialist autobelastingen. Daarnaast is zij als promovenda autobelastingen verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Heleen is schrijver van het boek “De auto, zakelijk en privé”, in dit boek behandelt zij op een praktische manier allerlei onderwerpen op het gebied van de autobelastingen: van bijtelling tot grijskenteken, van de keuze auto zakelijk of privé? tot de voordelen van een milieuvriendelijke auto.


Heleen Elbert

Fiscaal – Jurist, Specialist Autobelastingen

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Heleen-Elbert-1.jpg

ELBERT Fiscaal

Wanneer wordt het geheel van multimodaal reizen groter dan de som der delen?

Multimodaal reizen is het antwoord op een vraag die een reiziger (nog) niet stelt. Het monomodaal reizen met de trein of auto is ingebed in de routine; gedachteloos en voorspelbaar.
Wel zien werkgevers, lokale overheden en mobiliteitsaanbieders een oplossing in multimodaal reizen. Minder kosten per reis, efficiënter gebruik van ruimte tijdens en tussen de reis (parkeren en files) en, niet onbelangrijk, zou multimodaal reizen voor een hoge mate van de zo gewenste flexibiliteit bieden aan een individu.
Vandaar de spectaculaire groei in nieuwe mobiliteitsaanbieders met mobiliteitsbudgetten, mobiliteitshubs, mobiliteitskaarten, deelscooters, deelfietsen, deelauto’s of vervoer-op-afroep. Maar multimodaal reizen is dus nu nog vooral een opgave van het combineren van aanbieders om één complete reis te kunnen maken. Nog weinig comfortabel laat staan gedachteloos. Dus wanneer is het geheel dan groter dan de som der delen en is multimodaal wél het antwoord op een vraag van de reiziger?
In deze break-out sessie gaat Matthijs in op de vormen en voorbeelden van multimodaal reizen en hoe je als werkgever hiermee kunt starten.

  • Lees verder
Lees verder

Matthijs is een energieke en bevlogen duurzaamheidsprofessional. Hij heeft veel expertise, kennis en ervaring op het gebied van business- en strategy development in automotive, duurzaamheid en organisatieverandering.

Zo is Matthijs binnen PON Automotive betrokken bij het uitrollen van elektrisch rijden en de start-up’s Shuttel en Next Urban Mobility.


Matthijs Boon

Business Development Manager

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-matthijs.jpg

Next Urban Mobility

Reis mee naar een elektrisch leasewagenpark

Met 50% CO2-uitstoot reductie eind 2020 heeft de Volksbank een ambitieuze doelstelling voor klimaat neutrale bedrijfsvoering gesteld. Met dit doel voor ogen is besloten tot het verduurzamen van de leaseregeling: uitgangspunt is volledig elektrisch. De reis kon van start gaan en zit nu op 30%. Tijdens deze break-out zoomen we in op een aantal lessons learned vanuit de praktijk. Ook wordt ingegaan op het hoe en waarom van besluiten genomen tijdens de reis. Ieder vertrekpunt is anders en ook elk bedrijf is anders, maar onze ervaringen kan ieder bedrijf dat ook wil starten of onderweg is een stukje op weg helpen.

  • Lees verder
Lees verder

Arno Veenman is 52 jaar en al lange tijd werkzaam bij de Volksbank en haar rechtsvoorgangers. De laatste 12 jaar binnen HR. Vanaf het moment van de splitsing tussen bank (SNS) en verzekeraar (REAAL), halverwege 2015, maken de leaseregeling, Personeelsgids en Sociaal Plan onderdeel uit van zijn pakket. Daarvoor runde hij het pensioenbureau van het personeelspensioenfonds AXA Verzekeringen en heeft na een periode van fusies en overnames verschillende arbeidsvoorwaarden geharmoniseerd. Hij is initiatiefnemer van de leaseregeling 2017, met volledig elektrisch als uitgangspunt. Op weg naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering neemt Arno vanuit de Volksbank deel aan de coalitie Anders Reizen.


Arno Veenman

HR Adviseur Expertise

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Arno-Veenman.jpg

Volksbank

Waarom duurzame mobiliteit?

Bij het Havenbedrijf Rotterdam is vanaf 2018 een nieuw duurzaam mobiliteitsbeleid van kracht. In deze break-out legt het Havenbedrijf uit waarom dit zo belangrijk was, op welke manier de verduurzaming is ingevuld en waar dat toe heeft geleid.

  • Lees verder
Lees verder

Remco Neumann is bedrijfseconoom en vervult sinds 2016 de functie van Programma Manager Corporate Social Responsibility bij het Havenbedrijf Rotterdam. Hij zet zich in voor veilig, duurzaam en integer ondernemen binnen het bedrijf en heeft zich o.a. sterk gemaakt voor verduurzaming van de mobiliteit van het bedrijf.


Remco Neumann

Programma Manager Corporate Social Responsibility

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/Remco-Neumann.jpg

Havenbedrijf Rotterdam NV

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste congres nieuws of nieuws van onze partners? U leest het allemaal in ons complete nieuwsoverzicht!


Nieuws

1-op-1 gesprekken

Kennis uitwisselen en contacten leggen met andere mobility professionals maken een eventdag echt waardevol. Daarom zijn 1-op-1 gesprekken essentieel!


Meer over 1-op-1 gesprekken

Tickets

Reserveer direct uw tickets en verzeker uzelf van een plekje bij Fleet Mobility Live 2019!


Tickets