Fleet Mobility Live 2019

Hét event voor uw mobiliteitstransitie

21 mei 2019 | NBC | Nieuwegein

Programma overzicht

Keynotes

De volgende keynotes zijn bij te wonen op FML 2019.

Dagvoorzitter

Tijdens deze editie van het Fleet Mobility Live event zal het dagvoorzitterschap in handen liggen van Geert Kloppenburg.

  • Lees verder
Lees verder

Nationaal en internationaal is Geert Kloppenburg werkzaam als (keynote) spreker, debatleider of dagvoorzitter op evenementen en bij organisaties. Ook heeft hij een ruime ervaring met het geven van workshops rondom innovatie en mobiliteit. Met concrete oplossingen wil Geert de bereikbaarheid in de metropoolgebieden verbeteren om mensen schoner, goedkoper en sneller van A naar B te laten gaan. Om dit te bewerkstelligen geeft hij strategisch advies in binnen- en buitenland en aan lokale en nationale overheden, vervoersmaatschappijen. Grote en kleinere ondernemingen helpt Geert Kloppenburg om hun product in de markt te zetten.


Geert Kloppenburg

Dagvoorzitter

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/Dagvoorzitter-Fleet.jpg

De mobiliteitstransitie bij VodafoneZiggo

Thomas Mulder is Executive Director HR bij VodafoneZiggo én spreekt op het event Fleet Mobility Live over zijn mobiliteitstransitie. Het fusiebedrijf heeft afgelopen najaar een nieuw mobiliteitsbeleid uitgerold dat draait om duurzaamheid en flexibiliteit. Veel medewerkers komen tegenwoordig met het OV naar kantoor. Mulder vertelt hoe hij van hen ambassadeurs heeft gemaakt.

  • Lees verder
Lees verder

Thomas Mulder is Executive Director Human Resources van VodafoneZiggo. Voordat hij in januari 2012 in dienst trad bij Vodafone, werkte hij bij Accenture waar hij HR directeur voor de Benelux was. Binnen Vodafone was hij vanuit zijn HR-rol verantwoordelijk voor de acquisitie van Cable & Wireless Worldwide en de oprichting van Vodafone Group Enterprise. Eind 2013 verhuisde hij naar Duitsland om de acquisitie en integratie van Kabel Deutschland af te ronden. In 2015 kwam hij terug naar Vodafone Nederland om als HR Director het due diligence proces Ziggo te leiden. Nadat de joint venture VodafoneZiggo officieel een feit was, werd hij in december 2016 benoemd tot HR Director van Group Enterprise. Vanaf juli 2017 vervult Thomas zijn huidige rol bij VodafoneZiggo. Thomas heeft een Global Executive MBA behaald aan de Rotterdam School of Management.

Aanvang: 9.30 uur


Thomas Mulder

Executive Director Human Resources

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-thomas.jpg

VodafoneZiggo

Toekomst van mobiliteit en hoe de volgende generatie die nu al vormgeeft

Als mobiliteitsexpert is Carlo van de Weijer (TU/e, TomTom) mondiaal actief om richting te geven in de complexe toekomst van vervoer. Mobiliteit is een typische industrie die een snelle verandering doormaakt op alle gebieden. Zelfrijdende auto’s, Uber, drones, deelauto’s; aan alle kanten zie je high-tech verschijnen, die het transport van mensen en goederen compleet op zijn kop zal gaan zetten. En net zoals elke industrie die wordt geconfronteerd met de digitalisering, komen de veranderingen te snel voor veel traditionele spelers om zich tijdig aan te passen. Toch zal Carlo van de Weijer proberen duiding te geven waarbij hij een paar duidelijke patronen zal toelichten die een veelbelovende trend laten zien naar een veiligere, schonere en betere mobiele toekomst. Hij komt samen met de boegbeelden van twee startups uit zijn omgeving, Amber en Lightyear die met hun inspirerende verhalen zullen bewijzen dat die toekomst nu al begonnen is.

  • Lees verder
Lees verder

Carlo van de Weijer, Directeur Smart Mobility, TU Eindhoven
Carlo van de Weijer (1966) heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Technische Universiteit in Eindhoven en is cum laude gepromoveerd aan de Technische Universiteit in Graz. Hij heeft een brede ervaring in de auto-industrie met onder andere leidinggevende posities bij Siemens en TomTom. Momenteel is hij directeur van de Strategic Area Smart Mobility aan de Technische Universiteit Eindhoven, naast zijn werk voor TomTom. Hij adviseert ministeries en het bedrijfsleven over de hele wereld over de toekomst van mobiliteit en is lid van de raad van toezicht van verschillende hightechbedrijven en start-ups. Hij is een internationale spreker op het gebied van exponentiële technologie en de toekomst van hightech, onder meer als faculty member van de Singularity University in Silicon Valley en als docent aan de Gordon International Business School in Johannesburg. Verder is hij wekelijks columnist voor het FD over de toekomst van mobiliteit.

Steven Nelemans, CEO, Amber Mobility
Steven (24) begon in 2013 met zijn studie Electrical Engineering aan de TU/e. Tijdens zijn studie is Steven begonnen bij het studententeam TU/ecomotive, een van de studententeams van de TU/e. Als team manager heeft hij samen met een multidisciplinair team van 25 bachelor studenten de Nova ontwikkeld, ’s werelds eerste modulaire auto. Nova was een hyper-efficiënte elektrische auto, met haar (omgerekende) verbruik van 1 op 350, en had alle gemakken van een normale auto

Met de ervaring en het netwerk vanuit TU/ecomotive is Steven sinds 2 jaar actief als een van de mede-oprichters en CEO van Amber, een bedrijf uit Eindhoven. Amber is bezig met het uitrollen van een revolutionair mobiliteitsplatform dat mensen een garantie voor mobiliteit biedt met volledig elektrische auto’s. Om deze service te verbeteren is Amber bezig met de ontwikkeling van de volledig elektrische Amber One, de eerste auto die gemaakt is om te delen. Daarnaast implementeert Amber zelf-rijdende technologie in de vloot van bestaande auto’s, en zal met haar implementatie in 2018 de eerste ter wereld zijn die zelf-rijdende auto’s op grote schaal commercieel inzet.

Steven is zeer geïnteresseerd in de theorie achter innovatie. Wat is innovatie precies, bestaat exponentiële innovatie eigenlijk wel, en hoe kan je innovatie bijvoorbeeld gebruiken in je huidige bedrijfsvoering? Hoe je je staande kunt houden nu innovatie steeds harder lijkt te gaan.

Lex Hoefsloot, CEO, Lightyear
‘Lightyear One’. Wat nu nog klinkt als een robot uit een Star Wars-film, is binnen twee jaar net zo’n begrip als Tesla. Ook een innovatieve auto, maar dan op zonne-energie en: van Nederlandse makelij. Co-founder en CEO Lex Hoefsloot (26).

Voor de start van de droom van Lightyear, de allereerste gezinsauto op zonne-energie, moeten we terug naar 2012. Met een team van de Technische Universiteit Eindhoven doet Lex mee aan de World Solar Challenge. Ze winnen tweemaal met hun vierpersoonsmodel, waardoor de droom om daadwerkelijk een auto voor consumenten te bouwen begint te leven. Met vier vrienden samen richt hij vervolgens in 2016 Lightyear op om zich vervolgens te focussen op het bouwen van de ‘Lightyear One’.

,,Het verbaasde ons dat de auto-industrie het rijden op zonne-energie niet oppakte na de succesvolle Solar Challenge. Dat ze zoiets hebben van: we beginnen er pas over 20 jaar aan. Dus daarom zijn we het maar zelf gaan doen.’’ Lex Hoefsloot en zijn collega-studenten namen de periode van 2012 tot en met 2016 om uitgebreid onderzoek te doen naar de markt en de techniek. ,,We wilden vooral een zo groot mogelijke impact maken met zonne-energie en die bijdrage aan de energietransitie kunnen we het beste leveren door een auto te bouwen. Op een gegeven moment hadden we zoveel bewijs gevonden dat het zou werken, dat we wel moesten starten.’’

Aanvang: 15.20 uur


Carlo van de Weijer

Directeur Smart Mobility

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Carlo-.jpg

TU Eindhoven


Steven Nelemans

CEO

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Steven-Nelemans.jpg

Amber Mobility


Lex Hoefsloot

CEO

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Lex-Hoefsloot.jpg

Lightyear

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste congres nieuws of nieuws van onze partners? U leest het allemaal in ons complete nieuwsoverzicht!


Nieuws

1-op-1 gesprekken

Kennis uitwisselen en contacten leggen met andere mobility professionals maken een eventdag echt waardevol. Daarom zijn 1-op-1 gesprekken essentieel!


Meer over 1-op-1 gesprekken

Tickets

Reserveer direct uw tickets en verzeker uzelf van een plekje bij Fleet Mobility Live 2019!


Tickets