Fleet Mobility Live 2019

Hét event voor uw mobiliteitstransitie

21 mei 2019 | NBC | Nieuwegein

Programma overzicht

HR round tables

Als onderdeel van Fleet Mobility Live 2019 hebben wij een programma specifiek voor professionals met een HR profiel. Binnen dit programma staan de uitdagingen die Human Resource professionals hebben op het gebied van de mobiliteit van de medewerkers centraal.

De volgende round tables voor HR professionals vinden plaats op FML 2019.

HR Trends en Mobiliteit

Tijdens deze HR Executive Round Table nemen we u mee in de trends op het gebied van HR en mobiliteit en hoe u werk maakt van toekomstvast mobiliteitsbeleid passend bij uw organisatie.

  • Lees verder
Lees verder

Reizen is een belangrijk onderdeel van de werkdagen van uw medewerkers. Of het nu om de trip van en naar huis gaat of om de reis naar een klant locatie of de cursus. Deze reizen worden in toenemende mate beïnvloed door externe factoren zoals de toegenomen filedruk of het streven om duurzamer te reizen. Daar komen de ontwikkelen binnen het vakgebied HR nog eens bovenop. Wat betekenen begrippen als generatiemanagement en employee experience voor uw mobiliteitsbeleid? Is uw mobiliteitsbeleid al klaar voor de toekomst?

Moderator Annemieke Stoppelenburg
Annemieke adviseert en begeleidt organisaties in uitdagende verandervraagstukken. Sinds 1990 is zij betrokken geweest bij talloze verandertrajecten. “Veranderingen komen vaak prachtig op papier terecht (in ronkende veranderplannen), maar de worsteling is deze plannen ‘goed van het papier af te laten komen’. Daar ligt mijn kracht. Veranderingen werkend krijgen – daar ligt mijn drive. Ik verbind belangen en relevante spelers. Het lastige gesprek, de confronterende spiegel, het eerlijke klankbord schuw ik daarbij niet.” Annemieke is voorzitter van één van de break-out tracks.

Tijdens deze round table zal Bart spreken over het mobiliteitsbeleid van Berenschot, hij zal vooral vertellen over het traject waar ze tot nu toe staan.

Bart Hoex
Bart (55) is als manager Personeel & organisatie verantwoordelijk  voor de interne organisatie van organisatieadviesbureau Berenschot. Bedrijfskundige achtergrond/ opleiding die hem in staat stelt als business partner te opereren. Met ruim 250 adviseurs en 50 ondersteuners is Berenschot een middelgroot adviesbureau dat gevestigd is in Utrecht en vorig jaar haar 80-jarig bestaan vierde.  Bart was voor 2013 werkzaam als P&O directeur bij diverse grotere bedrijven in de zakelijke dienstverlening en had ook in die functies mobiliteit in zijn portefeuille. De ontwikkeling van “bezit naar gebruik” en MaaS heeft hij dan ook van dichtbij langs zien komen en binnen Berenschot een eigen uitvoering aan gegeven.


Annemieke Stoppelenburg

Partner Syndesmo

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/Annemieke-Stoppelenburg.jpg

Moderator


Bart Hoex

Berenschot

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400.jpg

Spreker

Mobiliteit en gedrag

Tijdens deze HR Executive Round Table nemen we u mee in de wereld van gedragsverandering in relatie tot mobiliteit. Over ingesleten patronen die in de context van mobiliteit wel heel hardnekkig lijken te zijn en hoe daarin verandering te brengen.

Reisgedrag: waarom doen medewerkers wat ze doen? En aan welke knoppen kun je draaien om daar invloed op uit te oefenen? Deze HR Executive Round Table gaat over het veranderen van (reis)gedrag. Over het doorbreken van gewoonten, over verleiden/verplichten/verbieden, over de rationele mens (bestaat die eigenlijk wel?) en over sociale beïnvloeding.

Honderden leaserijders van VodafoneZiggo maakten de overstap naar het openbaar vervoer – en ze zijn daar óók nog eens heel tevreden over. Moderator Jos Hollestelle gaat met Thijs van Loon (HR-manager VodafoneZiggo) in gesprek over het changeprogramma dat voor dit succes heeft gezorgd. Wat werkte wel en wat werkte niet? Wat kunnen we van zijn ervaringen leren? Praat en discussieer vooral mee en breng uw vragen in!

  • Lees verder
Lees verder

Uw mobiliteitsbeleid is bijgesteld en klaar voor de toekomst en nu? Hoe gaat u ervoor zorgen dat uw medewerkers die dagelijks onderweg zijn voor hun werk ook daadwerkelijk duurzaam en/of efficient gaan reizen?

Dat uw medewerkers niet veranderen, omdat u dat graag wilt zal voor u geen verassing. Hoe gaat u dan toch stappen zetten?

Moderator Jos Hollestelle 
Jos adviseert ruim 10 jaar bedrijven op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit. Dit doet hij in verschillende rollen als: programmamanager, implementatiespecialist en projectleider. Hij houdt zich bezig met parkeervraagstukken, duurzaam leasebeleid, opstellen van integraal mobiliteitsbeleid en de succesvolle implementatie hierbij.  Zo stond hij aan de lat voor een nieuw parkeerbeleid voor Shell, werkt als programmamanager aan een duurzaam lease/mobiliteitsbeleid van Enexis, werkt voor KWF Kankerbestrijding aan een passend mobiliteitsbeleid. Hij wordt gedreven door duurzaamheid en volgt de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden op de voet.

Reisgedrag
waarom doen medewerkers wat ze doen? En aan welke knoppen kun je draaien om daar invloed op uit te oefenen? Deze HR Executive Round Table gaat over het veranderen van (reis)gedrag. Over het doorbreken van gewoonten, over verleiden/verplichten/verbieden, over de rationele mens (bestaat die eigenlijk wel?) en over sociale beïnvloeding.

Honderden leaserijders van VodafoneZiggo maakten de overstap naar het openbaar vervoer – en ze zijn daar óók nog eens heel tevreden over. Moderator Jos Hollestelle gaat met Thijs van Loon (HR-manager VodafoneZiggo) in gesprek over het changeprogramma dat voor dit succes heeft gezorgd. Wat werkte wel en wat werkte niet? Wat kunnen we van zijn ervaringen leren? Praat en discussieer vooral mee en breng uw vragen in!

Thijs van Loon
Thijs van Loon is HR Director Reward & People Experience bij VodafoneZiggo en is verantwoordelijk voor het arbeidsvoorwaardenbeleid, arbeidsverhoudingen, gezondheidsmanagement en de uitvoering van het beleid. Hij is sinds 2008 in dienst bij UPC en heeft zowel de arbeidsvoorwaardenharmonisatie bij de fusie van UPC en Ziggo begeleid als de arbeidsvoorwaardenharmonisatie bij de fusie tussen Vodafone Nederland en Ziggo. Thijs is een MSc. in de Managementwetenschappen met als specialisatie Strategisch Human Resources en verandermanagement.


Jos Hollestelle

Cluster manager Syndesmo

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/Jos-Hollestelle.jpg

Moderator


Thijs van Loon

VodafoneZiggo

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-1.jpg

Spreker

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste congres nieuws of nieuws van onze partners? U leest het allemaal in ons complete nieuwsoverzicht!


Nieuws

1-op-1 gesprekken

Kennis uitwisselen en contacten leggen met andere mobility professionals maken een eventdag echt waardevol. Daarom zijn 1-op-1 gesprekken essentieel!


Meer over 1-op-1 gesprekken

Tickets

Reserveer direct uw tickets en verzeker uzelf van een plekje bij Fleet Mobility Live 2019!


Tickets