Fleet Mobility Live 2019

Hét event voor uw mobiliteitstransitie

21 mei 2019 | NBC | Nieuwegein

Programma overzicht

Break-outs

De volgende Break-out sessies vinden plaats op FML 2019.

Dagvoorzitter

Tijdens deze editie van het Fleet Mobility Live event zal het dagvoorzitterschap in handen liggen van Geert Kloppenburg.

  • Lees verder
Lees verder

Nationaal en internationaal is Geert Kloppenburg werkzaam als (keynote) spreker, debatleider of dagvoorzitter op evenementen en bij organisaties. Ook heeft hij een ruime ervaring met het geven van workshops rondom innovatie en mobiliteit. Met concrete oplossingen wil Geert de bereikbaarheid in de metropoolgebieden verbeteren om mensen schoner, goedkoper en sneller van A naar B te laten gaan. Om dit te bewerkstelligen geeft hij strategisch advies in binnen- en buitenland en aan lokale en nationale overheden, vervoersmaatschappijen. Grote en kleinere ondernemingen helpt Geert Kloppenburg om hun product in de markt te zetten.


Geert Kloppenburg

Dagvoorzitter

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/Dagvoorzitter-Fleet.jpg

Help, wat doe ik met die auto?

We kunnen er niet omheen; onze ‘heilige koe’ wordt omgeven door een mijnenveld aan autobelastingen. Wat kun je ermee? Hoe regel je het goed?
Vervoer heb je in alle soorten en maten. Vaak denkt men daarbij aan de auto van de zaak, maar het mobiliteitsbudget kan net zo ingewikkeld zijn. En hoe zit het eigenlijk met andere vormen van mobiliteit? Denk bijvoorbeeld aan deelautoconcepten en de regelingen rondom de fiets en de motor van de zaak. Wat kunnen we daar eigenlijk mee?
Heleen leidt u op een geheel eigen wijze langs de valkuilen. Veel praktische tips zijn natuurlijk inbegrepen.

  • Lees verder
Lees verder

Heleen heeft zeer veel ervaring als fiscaal jurist en als specialist autobelastingen. Daarnaast is zij als promovenda autobelastingen verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Heleen is schrijver van het boek “De auto, zakelijk en privé”, in dit boek behandelt zij op een praktische manier allerlei onderwerpen op het gebied van de autobelastingen: van bijtelling tot grijskenteken, van de keuze auto zakelijk of privé? tot de voordelen van een milieuvriendelijke auto.

Aanvang: 10.55 uur


Heleen Elbert

Fiscaal – Jurist, Specialist Autobelastingen

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Heleen-Elbert-1.jpg

ELBERT Fiscaal

Transitie naar duurzame mobiliteit

Het schaakspel van verandering, hoe doe je dat? Directie, management, medewerkers en je omgeving meenemen in de verandering naar duurzame mobiliteit. Een hele opgave. Het succes hiervan of het uitblijven is voor een groot deel afhankelijk van communicatie.
In deze break out sessie neemt Gertjan je mee hoe zij bij Stedin met dit proces omgaan. Praktisch en pragmatisch bespreken we de verschillende invalshoeken en ervaringen die we hebben opgedaan. Met als doel gezichtspunten en handvatten te geven voor de aanpak en de uitvoering van een dergelijk veranderingstraject..

  • Lees verder
Lees verder

Gertjan Sybrandi (53) is werkzaam bij Stedin als Manager Mobiliteit. Vanuit deze rol houdt hij zich in de breedste zin met de verduurzaming van de zakelijke mobiliteit bezig. Naast een grote uitdaging in het verduurzamen van de automobiliteit, wil Stedin de hele zakelijke mobiliteit in 2030 emissieloos realiseren. In 2018 is Gertjan verkozen tot Mobiliteitsmanager van het jaar. Na een opleiding in Facilitair Management heeft Gertjan ruim 15 jaar in het communicatie vak gewerkt. Waarna hij in 2010 overgestapt is naar het facilitaire& mobiliteitsvakgebied. Gertjan zet naast zijn inhoudelijke expertise ook zijn ervaring vanuit zijn communicatieve achtergrond in om de verduurzaming van de mobiliteit bij Stedin te concretiseren.

Aanvang: 10.55 uur


Gertjan Sybrandi

Manager Mobiliteit

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/gertjan-sybrandi.jpg

Stedin

Samen op weg naar 100% duurzame mobiliteit

In deze break-out sessie vertelt Gerben over het duurzame mobiliteitsbeleid van Eneco en de ervaringen van de overstap naar duurzame mobiliteit. Al meer dan 70% van de medewerkers reist duurzaam van en naar het werk of reist niet. Hoe is deze gedragsverandering tot stand gekomen?

  • Lees verder
Lees verder

Gerben is al ruim 20 jaar actief in de duurzame energiesector, waarin hij diverse rollen heeft gehad uiteenlopend van de verantwoordelijkheid voor het ontwikkelen, bouwen en exploiteren van windparken en stadswarmte tot aan zijn huidige rol als sustainability manager. Onderdeel van zijn huidige rol is het One Planet programma met het doel te leven binnen de grenzen van onze aarde. Het mobiliteitsbeleid van Eneco is een voorbeeld van practise what you preach, waar Eneco haar klanten laat zien wat er nu al mogelijk is t.a.v. duurzame mobliteit.

Aanvang: 11.25 uur


Gerben Meijer

Sustainability Manager

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Gerben.jpg

Eneco

Reis mee naar een elektrisch leasewagenpark

Met 50% CO2-uitstoot reductie eind 2020 heeft de Volksbank een ambitieuze doelstelling voor klimaat neutrale bedrijfsvoering gesteld. Met dit doel voor ogen is besloten tot het verduurzamen van de leaseregeling: uitgangspunt is volledig elektrisch. De reis kon van start gaan en zit nu op 30%. Tijdens deze break-out zoomen we in op een aantal lessons learned vanuit de praktijk. Ook wordt ingegaan op het hoe en waarom van besluiten genomen tijdens de reis. Ieder vertrekpunt is anders en ook elk bedrijf is anders, maar onze ervaringen kan ieder bedrijf dat ook wil starten of onderweg is een stukje op weg helpen.

  • Lees verder
Lees verder

Arno Veenman is 52 jaar en al lange tijd werkzaam bij de Volksbank en haar rechtsvoorgangers. De laatste 12 jaar binnen HR. Vanaf het moment van de splitsing tussen bank (SNS) en verzekeraar (REAAL), halverwege 2015, maken de leaseregeling, Personeelsgids en Sociaal Plan onderdeel uit van zijn pakket. Daarvoor runde hij het pensioenbureau van het personeelspensioenfonds AXA Verzekeringen en heeft na een periode van fusies en overnames verschillende arbeidsvoorwaarden geharmoniseerd. Hij is initiatiefnemer van de leaseregeling 2017, met volledig elektrisch als uitgangspunt. Op weg naar een klimaatneutrale bedrijfsvoering neemt Arno vanuit de Volksbank deel aan de coalitie Anders Reizen.

Aanvang: 11.25 uur


Arno Veenman

HR Adviseur Expertise

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Arno-Veenman.jpg

Volksbank

Wanneer wordt het geheel van multimodaal reizen groter dan de som der delen?

Multimodaal reizen is het antwoord op een vraag die een reiziger (nog) niet stelt. Het monomodaal reizen met de trein of auto is ingebed in de routine; gedachteloos en voorspelbaar.

Werkgevers, lokale overheden en enkele reizigers zien om allerlei redenen wel een oplossing in multimodaal reizen. Niet als laatste omdat multimodaal reizen een hoge mate van de zo gewenste flexibiliteit en maatwerk biedt.

Vandaar de spectaculaire groei in mobiliteitsaanbieders met mobiliteitskaarten, hubs, deelscooters, deelfietsen, deelauto’s of vervoer-op-afroep. Multimodaal reizen is dus nu nog vooral het combineren van aanbieders om tot één complete reis te kunnen maken. Nog weinig comfortabel laat staan gedachteloos. Dus wanneer is het geheel dan groter dan de som der delen en is multimodaal of mobiliteitshubs dan wél het antwoord op een vraag van de reiziger?

  • Lees verder
Lees verder

Matthijs is een energieke en bevlogen duurzaamheidsprofessional. Hij heeft veel expertise, kennis en ervaring op het gebied van business- en strategy development in automotive, duurzaamheid en organisatieverandering.

Zo is Matthijs binnen PON Automotive betrokken bij het uitrollen van elektrisch rijden en de start-up’s Shuttel en Next Urban Mobility.

Aanvang: 13.50 uur


Matthijs Boon

Business Development Manager

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-matthijs.jpg

Next Urban Mobility

Mobiliteitsbudget: kansen en uitdagingen

De wereld verandert. En de mobiliteit verandert mee. Het mobiliteitsbudget sluit daar naadloos bij aan. Het biedt zowel medewerker als organisatie maximale flexibiliteit. Denk aan de medewerker die midden in de stad woont en niet per definitie een reguliere leaseauto wil. Maar ook aan de organisatie die voor duurzame kilometers een hogere vergoeding wil verstrekken. Naast prachtige kansen, zijn er ook uitdagingen. En vragen. Hoe worden budgetten vastgesteld, rekening houdend met zakelijke mobiliteit en functieniveaus. Hoe wordt de besteding van budgetten simpel gefaciliteerd en geadministreerd, zonder de interne administratie teveel te belasten. In de Advanced Training van Fleet Support en Heliview wordt onder andere uitgebreid aandacht aan mobiliteitsbudgetten besteed.

  • Lees verder
Lees verder

Arie Brundel verzorgt trainingen en workshops over mobiliteit, leasing en wagenparkbeheer. Als senior consultant van Fleet Support begeleidt hij beleidssessies, organiseert leasetenders en voert inkoopgesprekken met leveranciers.

Aanvang: 13.50 uur


Arie Brundel

Trainer Heliview Fleet Mobility Trainingen en senior consultant

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Arie-Brundel-Fleet-Support.jpg

Fleet Support

Zo bereikt Rijkswaterstaat duurzaam reisgedrag van eigen werknemers

In deze sessie licht Steven het mobiliteitsbeleid van Rijkswaterstaat toe en laat zien hoe hij het voor elkaar krijgt dat het grootste deel van de medewerkers met het openbaar vervoer of de fiets reist. Welke reisopties biedt Rijkswaterstaat en welke prikkels zijn er ingebouwd om duurzaam reisgedrag te stimuleren?

  • Lees verder
Lees verder

In deze sessie licht Steven van Hoof het mobiliteitsbeleid van Rijkswaterstaat toe en laat zien hoe hij het voor elkaar krijgt dat het grootste deel van de medewerkers met het openbaar vervoer of de fiets reist.
Welke reisopties biedt Rijkswaterstaat en welke prikkels zijn er ingebouwd om duurzaam reisgedrag te stimuleren?

Aanvang: 14.20 uur


Steven van Hoof

Clustercoördinator Vervoersmobiliteit

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-steven.jpg

Rijkswaterstaat

Uw grijs kenteken wagenpark groen maken

“Emissie-vrije stadslogistiek in 2025” steeds meer gemeentes gaan dit opnemen in hun beleid. En dat betekent concreet: over ruim 5 jaar mogen bestelauto’s en vrachtwagens die in de stad rijden, dat niet meer op diesel doen. Overstappen naar elektrisch rijden is technisch gezien de meest reëele optie. Maar hoe je dat? Deze sessie geeft een overzicht van de mogelijkheden, een inkijk in het berekenen van de TCO, hoe het zit met opladen en waar de gebruikers / chauffeurs aan moeten denken bij het elektrisch rijden. Na deze sessie ben je voldoende geïnspireerd en geïnformeerd om uw grijs wagenpark groen te maken.

  • Lees verder
Lees verder

Als ‘verbinder stad en logistiek’ brengt Joeri gemeentes en marktpartijen bij elkaar om op weg te gaan naar slimme en schone stadslogistiek. Hij adviseert op gemeentelijk beleid, vormt coalities en brengt kennis in om het bestel- en vrachtverkeer uitstootvrij te krijgen in de (binnen)steden in 2025. Dat doet hij ondermeer in opdracht van  gemeente Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Zwolle.

Aanvang: 14.20 uur


Joeri Jongeneel

Senior Adviseur

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/400-Joeri-Jongeneel.jpg

&Morgen

Nieuws

Op de hoogte blijven van het laatste congres nieuws of nieuws van onze partners? U leest het allemaal in ons complete nieuwsoverzicht!


Nieuws

1-op-1 gesprekken

Kennis uitwisselen en contacten leggen met andere mobility professionals maken een eventdag echt waardevol. Daarom zijn 1-op-1 gesprekken essentieel!


Meer over 1-op-1 gesprekken

Tickets

Reserveer direct uw tickets en verzeker uzelf van een plekje bij Fleet Mobility Live 2019!


Tickets