Rene Seyger van Ronald Berger spreekt over disruptie tijdens het Fleetmanagement event

Onlangs bracht onderzoeksbureau Roland Berger een rapport uit met de titel Automotive Disruption Radar, waarin het bureau kijkt naar status van ontwikkelingen in de auto- en mobiliteitsmarkt. Tijdens het Fleetmanagement event zal René Seyger de conclusie van dit onderzoek met u delen en zijn visie geven op disruptieve ontwikkelen in de sector. Lees meer over het onderzoek in het onderstaande artikel van Fleet & Mobilty.

Download hier het rapport.

‘Nederlandse auto- en mobiliteitsmarkt rijp voor disruptie’

Van tien hoogontwikkelde landen is Nederland het meest ontvankelijk voor autonoom rijden op afroep.

Dat concludeert onderzoeksbureau Roland Berger in zijn analyse met de titel Automotive Disruption Radar, waarin het bureau kijkt naar status van en ontwikkelingen in de auto- en mobiliteitsmarkt in Nederland, Japan, Singapore, China, Zuid-Korea, Duitsland, India, het Verenigd Koninkrijk, de VS en Frankrijk. Deze analyse moet vanaf nu elk kwartaal uitkomen.

“De wereldwijde auto- en mobiliteitsindustrie staat aan de vooravond van een radicale transformatie door digitalisering, autonoom en elektrisch rijden en auto- en ritdelen”, aldus het persbericht. “Bijna de helft (46%) van de consumenten wereldwijd koopt geen eigen auto meer als de zelfrijdende auto op afroep (robo-taxi) er is. Bovendien ziet bijna 4 op de 10 (37%) consumenten een elektrisch voertuig als aantrekkelijk alternatief.” Onlangs stelde Dalia Research eveneens vast dat de belangstelling voor EV's rond de veertig procent ligt; in dat onderzoek werden inwoners van 53 landen bevraagd.


Lees verder op Fleet & Mobility