Ook Den Haag stapt over op elektrische Silence scooters van E-Milers.com

De gemeente Den Haag heeft de eerste 20 elektrische Silence scooters in gebruik genomen. Zij gaan deze gebruiken als opvolgscooters voor de parkeerhandhaving. “We willen meer gaan controleren met behulp van scooters op foutparkeren. Dit gaat makkelijker én sneller met scooters dan met auto’s.”

De Silence e-scooter wordt al gebruikt door onder andere gemeente Rotterdam, ’s-Hertogenbosch en Gent en post- en maaltijdbezorgers. En nu is dus ook de gemeente Den Haag, afdeling parkeren, overgestapt op de Silence. Leo Kouijzer is teamhoofd Handhaving binnen de gemeente Den Haag. Hij vertelt: “We kregen goede referenties van andere gemeenten. Reden voor ons om de Silence scooter ook eens te testen. En inderdaad: we waren heel tevreden. Voor zakelijke toepassingen is de Silence de beste elektrische scooter. Vooral de actieradius vinden we erg goed. Dit is voor ons heel belangrijk, omdat wij de hele dag rijden.”

Parkeerhandhaving
De gemeente gaat de scooter gebruiken als opvolgscooter voor scanauto’s. Kouijzer: “Wanneer we fiscaal handhaven, willen we er zeker van zijn dat de boetes die we uitschrijven, ook kloppen. Daarom sturen we bij twijfel ter controle een scooter langs. Daarnaast willen we ook meer met scooters gaan controleren op foutparkeren. Dit gaat makkelijker én sneller met scooters dan met auto’s.”

Meerdere voordelen
“De gemeente Den Haag vindt het milieu uiteraard erg belangrijk”, vertelt Kouijzer verder. “Dus toen we een elektrische scooter vonden met een goede actieradius, was de keuze snel gemaakt. Elektrisch rijden is toch de toekomst.” En de actieradius was niet het enige voordeel. “Wat we ook erg fijn vonden aan de Silence scooter, is dat deze aangepast kan worden naar de berijder. Zo kan de koffer naar achteren worden geplaatst en de zitting worden verlengd zodat de berijder meer ruimte heeft. Ook is het erg goed dat de stekker geïntegreerd is in de scooter.” De 20 geleverde scooters zijn de eerste van de in totaal bijna 30 elektrische Silence scooters die de gemeente gaat inzetten.

Over Silence
De Silence e-scooter, die volledig in Spanje wordt ontwikkeld en geproduceerd, richt zich vooral op de B2B markt en wordt gebruikt door professionals als politie, bezorgdiensten, BOA’s en beveiligers. Het onderscheidend vermogen van de Silence zit hem in zijn indrukwekkende actieradius, oplopend tot maar liefst 180 km op één acculading, het grote laadvermogen tot 175kg en zijn speciale B2B chassis. Dit laatste houdt in dat de scooter een langere wielbasis heeft met meer beenruimte en een betere wegligging.

E-Milers.com B.V. uit ‘s-Hertogenbosch is de exclusieve importeur van de Silence scooters in Nederland. U bent van harte welkom tijdens het Fleet Mobility Live Event op stand C18 om de Silence scooters en de andere elektrische voertuigen van E-Milers.com te komen bekijken.

www.e-milers.com