Mobility Mixx: Betalen voor gebruik bijna altijd voordeliger

Een aantal zakelijke klanten van Mobility Mixx heeft een werknemersbestand waarin naast de lease-auto ook veel met het ov wordt gereisd. Wij hebben een analyse gedaan van maanden reisgedrag van alle medewerkers bij onze klanten. Daarbij is gekeken naar alle dagelijkse reizen, zowel woon-werk als zakelijk. Het doel was om vast te stellen of onze klanten beter af zouden zijn met ov-abonnementen. Niet dus, maar waarom eigenlijk niet?

Ten eerste geldt een abonnement voor een bepaalde periode, meestal een jaar, en alle (werk)dagen in die periode. Een vaak gehanteerde stelregel is dat iemand in die periode minimaal 7 keer per week moet reizen om het abonnement aantrekkelijk te maken. Maar omdat vakanties, ziekteverlof, thuiswerken en deeltijdwerken allemaal niet zijn meegenomen in deze stelregel, moet in de praktijk iemand eerder minimaal 9 keer per week reizen om het aantrekkelijk te maken. Dat maakt een abonnement voor veel werknemers een minder aantrekkelijke optie.

Ten tweede kent ieder abonnement een opzegtermijn van minimaal een maand. Als een werknemer verhuist of een andere baan krijgt, betaalt de werkgever deze opzegtermijn gewoon door. Daarnaast is het abonnement persoonlijk en niet overdraagbaar op iemand anders. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Ten derde leidt een abonnement vaak tot een extra declaratiestroom wanneer er ‘buiten het abonnement’ wordt gereisd. Iemand die een trajectkaart heeft voor het woon-werkverkeer, zal het zakelijke verkeer willen declareren bij de werkgever. Declaraties leiden tot extra kosten in de organisatie.

Wel is het zo dat een abonnement vaak extra privé-voordelen kent, waar u als werkgever dus voor betaalt. Denk aan korting op het reizen in daluren en meereiskorting. Maar ook bij ‘betalen voor gebruik’ kunt u als werkgever nog steeds kiezen om dit te vergoeden aan werknemers. En omdat het dan ook inzichtelijk wordt, is het fiscaal beter te regelen.

Al met al is ’betalen voor gebruik’ in bijna alle gevallen de voordeligste optie. We hebben hieronder de voordelen nog eens op een rijtje gezet.
* meestal de goedkoopste optie
* geen opzegtermijn of vaste betaalperiode
* maximale flexibiliteit in de keuze voor reisalternatieven
* 1 factuur voor alle zakelijke en privé reizen
* duidelijke scheiding tussen zakelijk en privé reizen en ‘fiscus-proof’

Met Mobility Mixx reist u voordeliger en duurzamer door slim gebruik te maken van alle vormen van vervoer. Dus ook taxi, huurauto, deelfiets, deelauto etc. Met één kaart per medewerker, kostenplaats of vestiging, 24/7 klantenservice en op maat gemaakte facturen en rapportages, stelt Mobility Mixx u in staat om mobiliteit binnen uw organisatie efficiënter en duurzamer in te richten.

Probeer het nu zelf drie maanden gratis:
* geen opstartkosten
* geen maandkosten
* evaluatie met gratis gebruiksadvies na drie maanden

Meld je aan op www.mobilitymixx.nl/proberen met actiecode FLEETMOBILITY.