Ford brengt primeur naar Fleet Mobility Live

Amstelveen, 25 mei 2018 – Fleet Mobility Live is hét event voor alle beheerders van wagenparken in Nederland. Als mobiliteitspartner van vele fleetowners en wagenparkbeheerders is Ford op 29 mei prominent aanwezig en brengt voor deze gelegenheid de nieuwe Focus Wagon naar Nederland. Een primeur, wat deze in het zakelijk segment populaire middenklasser was nog niet eerder in Nederland te zien.

De Focus is al twintig jaar een betrouwbare waarde binnen talrijke wagenparken. Een lage TCO en prettige rijeigenschappen zijn daarbij belangrijke waarden. Er is echter nog een belangrijk aspect waarmee de Focus de laatste jaren zijn steentje bijdraagt aan minder congestie in Nederland. Ford is namelijk voorloper in het bereikbaar maken van geavanceerde rij-assistentie technologieën in de betaalbare middenklasse. Deze technieken dragen bij aan het voorkomen van ongevallen en hebben op deze manier een positief effect op de verstopping van ons wegennet waarvan ongevallen vaak de oorzaak zijn.

Ford introduceert de meest geavanceerde rijassistentiesystemen ooit op een Focus voor een intuïtieve, ontspannende en plezierige rijbeleving. Een greep uit de beschikbare systemen:

  • Adaptive Cruise Control (ACC) nu met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring voor moeiteloos rijden in langzaam rijdend en stoppend fileverkeer
  • Adaptive Front Lighting System met nieuwe, camera gestuurde bochtenverlichting die de lichtbundels van de koplampen aanstuurt door bochten en verkeersborden te monitoren – uniek in de auto-industrie
  • Active Park Assist 2 dat nu ook de bediening van de versnellingsbak, het gaspedaal en de remmen overneemt voor volledig autonoom parkeren
  • Fords eerste Head-up display (HUD) in Europa, waardoor de bestuurder beter de ogen op de weg en het verkeer gericht kan houden
  • Unieke Evasive Steering Assist die de bestuurder helpt om afremmende of langzamer rijdende voorliggers te ontwijken en een aanrijding te voorkomen 

De nieuwe Focus is leverbaar met een doorontwikkelde versie van Fords veelvuldig gelauwerde 1.0 EcoBoost en een nieuwe 1.5 EcoBoost driecilindermotor. Beide benzinemotoren hebben technologie voor cilinderuitschakeling die voor het eerst wordt toegepast bij driecilinders. 

Ook heeft de Focus een verbeterde versie van Fords Pre-Collision Assist with Pedestrian and Cyclist Detection technologie. Dat kan mensen voor of naast de weg detecteren of mensen die aanstalten maken om over te steken. Het systeem kan automatisch remmen als de bestuurder niet reageert op de alarmerende waarschuwingen en er een aanrijding dreigt. Nieuw is de fietsersherkenning en het systeem functioneert ook in het donker, waarbij het gebruik maakt van het licht van de koplampen.

Blind Spot Information System met Cross Traffic Alert waarschuwt de bestuurder bij het achteruit wegrijden uit een parkeervak voor van opzij naderende voertuigen en remt automatisch als de bestuurder niet reageert op de alarmerende waarschuwingssignalen.

Wrong Way Alert voorkomt spookrijden en maakt daarvoor gebruik van een achter de voorruit gemonteerde camera en informatie van de het navigatiesysteem om de bestuurder visueel en akoestisch te waarschuwen als hij via een afrit de snelweg dreigt op te rijden.

Ford MyKey is vooral bedoeld voor eigenaren die de Focus aan hun kinderen of andere minder ervaren bestuurders willen meegeven. Het is mogelijk om via de programmeerbare contactsleutel inkomende telefoontjes te blokkeren, de snelheid van de auto te begrenzen of het deactiveren van rijassistentiesystemen onmogelijk te maken. Ook is het maximum volume van het audiosysteem in te stellen of aanzetten van het audiosysteem uit te sluiten als de inzittenden de veiligheidsgordels niet gebruiken.

Mocht zich toch een aanrijding voordoen, dan zal de nieuwe Post-Collision Braking technologie helpen om de impact van een potentiele tweede botsing te reduceren door de bediening van het remmen over te nemen. Zo is letsel voor inzittenden en nog meer schade aan de auto te verminderen.

FordPass Connect
De Focus introduceert FordPass Connect modemtechnologie in Europa. Dat maakt van de auto en rijdende 4G WiFi hotspot met connectiviteit voor tot aan tien apparaten. Bestuurders kunnen ritten nog sneller en gemakkelijker plannen met Live Traffic updates voor het navigatiesysteem. Inzittenden hebben volop de mogelijkheid om onderweg muziek en video’s te streamen.  FordPass Connect biedt een range van welkome features via de FordPass mobiele app, waaronder:

  • Vehicle Locator, helpt het vinden van de auto in een volle parkeergarage
  • Vehicle Status, voor het checken van brandstofniveau, status van het alarm, resterende levensduur van de olie en nog veel meer
  • Door Lock Unlock, om op afstand toegang te geven tot de Focus
  • Remote Start, voor Focus-uitvoeringen met de achttraps automaat**
  • eCall, belt automatisch 112 in het geval van een serieus ongeval. eCall kan inzittenden eveneens direct met de hulpdiensten in contact brengen door een druk op de SOS-knop in het bedieningspaneel in de hemelbekleding van de auto

Nieuw is ook het oplaadpad onderin de middenconsole om draadloos de smartphone op te laden. Het paneel detecteert automatisch of de smartphone compatibel is voor deze vorm van laden. 

# # #

Zelf rijden
Wilt u als redacteur zelf een keer rijden met één van de nieuwe Ford modellen, neem dan contact op met de afdeling PR van Ford Nederland via prfordnl@ford.com.

Uw lezers zijn uiteraard ook van harte welkom om een proefrit in te plannen bij één van de officiële Ford dealers. Het aanvragen van een proefrit kan via deze link: http://www.ford.nl/SBE/ProefritAanvragen/ProefritAanvragenPersonenautos   

Ford Motor Company
Ford Motor Company is wereldwijd toonaangevend op het gebied van auto's en mobiliteit. Het bedrijf is gevestigd in Dearborn, Mich., Verenigde Staten. Het bedrijf heeft 202.000 werknemers en 62 fabrieken wereldwijd. De kerntaken zijn het ontwerpen, fabriceren, op de markt brengen, financieren en onderhouden van een volledig assortiment personenauto's, pick-ups, SUV's en elektrisch aangedreven auto's van het merk Ford. Ook het luxemerk Lincoln maakt deel uit van Ford. Daarnaast houdt Ford zich via Ford Smart Mobility ook intensief bezig met nieuwe mogelijkheden. Met dit plan streeft Ford ernaar om toonaangevend te zijn op het gebied van connectiviteit, mobiliteit, autonome auto's, de klantervaring en data analytics. Meer informatie over Ford, zijn internationale producten of over de Ford Motor Credit Company, vindt u op www.corporate.ford.com.

Ford Europa fabriceert, verkoopt en onderhoudt auto's van het merk Ford in 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 52.000 werknemers in dienst. Joint ventures en zelfstandige activiteiten meegeteld, werken er ongeveer 66.000 mensen voor het bedrijf. Ford Europa bestaat uit Ford Motor Credit Company, Ford Customer Service Division en 24 productiefaciliteiten (16 eigen of geïntegreerde joint venture-faciliteiten en 8 zelfstandige joint venture-faciliteiten). De eerste auto's van Ford werden in 1903 naar Europa verscheept, hetzelfde jaar waarin Ford Motor Company is opgericht. De productie in Europa begon in 1911.

Voor meer informatie over Ford:

Ford Nederland B.V.
Afdeling Public Relations
Sebastiaan van de Pol
Telefoon: 020-5044778
E-mail: svandepo@ford.com

Mediasite: www.fordmediacenter.nl