Fleet Mobility Live 2020

Hét event voor uw mobiliteitstransitie

12 mei 2020 | NBC | Nieuwegein

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van Fleet Mobility, zowel van ons congres als van onze partners!

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/fml-header03.jpg

Over ons congres

Event nieuws


Mis de ontwikkelingen rond het Fleet Mobility Live 2019 event niet en volg de voortgang op de voet in onze rubriek ‘Event nieuws’.


Naar het event nieuws

https://fleetmobilitylive.nl/wp-content/uploads/mercedes-header.jpg

Van onze partners

Partner nieuws


Volg het laatste relevante nieuws van de partners van Fleet Mobility Live en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de branche.


Naar het partner nieuws


Volg ons

Blijf op de hoogte!
Mobiliteitsmanager-van-het-jaar-award-web.jpg

17 februari 2020

De Mobiliteitsmanager van het jaar award geeft voor het eerst het publiek een stem. De award is de belangrijkste prijs binnen de mobiliteitssector en prijst mobiliteitsmanagers die met creatieve en innovatieve mobiliteitsoplossingen komen voor medewerkers en daarnaast Nederland op een groene, gezonde en slimme manier bereikbaar houden. De award wordt uitgereikt op 12 mei 2020 in Nieuwegein, tijdens Fleet Mobility Live.

Het publiek is het 7e jurylid en stemt mee tijdens 17e editie van de award
Een gerenommeerde vakjury, bestaande uit ervaren mobiliteitsprofessionals, waaronder ook eerdere winnaars van de award, beoordeelt welke mobiliteitsprofessional met de juiste visie en daadkracht het verschil heeft gemaakt. De vakjury beoordeelt de genomineerden op onder andere duurzaamheid, impact van beleid en persoonlijke inbreng en invloed. Voor het eerst in de 17 edities van de award, krijgt ook het publiek van het event Fleet Mobility Live een stem in het bepalen van de winnaar. Als 7e jurylid heeft het publiek dus een belangrijke stem die het verschil kan maken.

Nomineren kan nog tot 1 maart
Het speelveld van de moderne mobiliteitsmanager wordt steeds complexer waardoor een professional met de juiste visie en daadkracht echt een verschil kan maken. Mensen die zichzelf, een collega of relatie herkennen in dit profiel worden van harte uitgenodigd een nominatie in te dienen. Nomineren kan nog tot 1 maart 2020 via mobiliteitsmanageraward.nl

Over Fleet Mobility Live 2020
De award wordt uitgereikt tijdens Fleet Mobility Live op 12 mei 2020 in het NBC in Nieuwegein.
FML is hét netwerkevent voor fleetowners, mobiliteitsprofessionals, aanbieders en leveranciers in de mobiliteits- en automotivesector. Het event staat in het teken van de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobiliteitsbeleid. Fleetowners en mobiliteitsprofessionals kunnen zich kosteloos aanmelden voor deelname aan het event.


victoria_koblenko_Def.jpg

5 februari 2020

Met trots presenteren wij de dagvoorzitter van FML2020: Victoria Koblenko! Victoria Koblenko is niet alleen een scherpe en welbespraakte actrice, presentatrice en columniste, maar ook een ware meester in de talen. Zo spreekt ze Russisch, Oekraïens, Nederlands, Engels, Frans en Duits en heeft zij daarvoor in 2014 de Van Dale Gouden Talenknobbel ontvangen.

Victoria Koblenko kreeg landelijke bekendheid door haar vertolking van de rol van Isabella Kortenaer in de soapserie ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Ze combineerde haar vaste rol in GTST met de studies Politicologie en Ruslandkunde aan de Universiteit Leiden. In haar laatste programma ‘Het leven is een jurk’ liet Victoria met zes beroemde couturiers van eigen bodem zien dat mode kunst is en een ambacht dat niet mag verdwijnen. In 2020 verruilt Victoria het televisiewerk voor een theaterproductie: samen met powervrouwen Anouk Maas en Tanja Jess staat Victoria in het voorjaar op de planken met de komedie ‘Mijn man begrijpt me niet’.
Naast dit alles was ze ambassadeur van NCDO, een organisatie die zich inzet voor de millenniumdoelstellingen. Sindsdien zet Victoria zich in om bewustwording te vergroten voor duurzame levensstijl.

Met haar kritische houding is Victoria de aangewezen persoon om de deelnemers van FML  mee te nemen in de wereld van mobiliteitstransitie.

Fleet Mobility Live 2020

De voorbereiding voor Fleet Mobility Live 2020 zijn achter de schermen in volle gang. Inmiddels zijn de eerste sprekers bekend en ook het veld van betrokken partners groeit.

Door middel van inspirerende keynotes, break-outs, ronde tafelsessies en workshops staat het programma van Fleet Mobility Live garant voor een dag vol waardevolle informatie, nieuwe kennis, leuke gesprekken met vakgenoten en specialisten uit de markt. Het event biedt inspiratie om binnen uw organisatie de volgende stappen in uw mobiliteitsbeleid te zetten.

Meer informatie over Fleet Mobility Live 2020


47957875446_6fc08f1f0d_c.jpg

9 januari 2020

Vanaf vandaag start er een nieuwe ronde van de verkiezing van de Mobiliteitsmanager van het jaar. U kunt zich vanaf vandaag kandidaat stellen of een collega/vakgenoot/relatie nomineren!

De Mobiliteitsmanager van het jaar award is een vakprijs, voor én door vakgenoten. De jury bestaat voornamelijk uit ervaren mobiliteitsprofessionals, waaronder ook eerdere winnaars van de award. Tijdens het event Fleet Mobility Live dat plaatsvindt op 12 mei 2020 in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein, wordt voor de prestigieuze Mobiliteitsmanager van het jaar award uitgereikt.

Bent u (of kent u) een mobiliteitsmanager die zich in het afgelopen jaar heeft onderscheiden door in uw (of zijn/haar) organisatie bijvoorbeeld;

  • een modern flexibel mobiliteitsbeleid te ontwikkelen én te implementeren,
  • of een enorme kosten- en CO2 reductie te realiseren,
  • of door succesvol de laatste (technologische) innovaties in te passen.

Kortom bent u of kent u een allround mobiliteitsmanager die een aantoonbaar resultaat geboekt heeft, dan is het tijd om in actie te komen!

Uw nominatie indienen neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag. Wacht niet langer en stuur nu uw nominatie in!

Klik hier om uw nominatie in te sturen

Winnaar Mobiliteitsmanager Award 2019

Arno Veenman, adviseur expertise HR bij de Volksbank, werd in 2019 uitgeroepen tot Mobiliteitsmanager van het jaar. Arno Veenman won de finale van Tamara Gieze (Arup) en Jeroen Brink (Alliander). Hij neemt het stokje over van Gertjan Sybrandi (Stedin) die in 2018 deze prijs won.

De vakjury vertelt over hun keuze voor Arno Veenman: “Arno is een projectmanager en rekenmeester met een groot mandaat in de organisatie. Hij heeft een duidelijk visie op het mobiliteitsbeleid van de Volksbank en is in staat geweest deze visie te vertalen tot een praktische roadmap waarin hij ambitieuze doelstellingen niet uit de weg gaat. Arno beheerst het spel van stakeholdermanagement om veranderingen door te voeren als geen ander en heeft daarmee een mooi integraal mobiliteitsbeleid gerealiseerd”.

Fleet Mobility Live 2020

De voorbereiding voor Fleet Mobility Live 2020 zijn achter de schermen in volle gang. Inmiddels zijn de eerste sprekers bekend en ook het veld van betrokken partners groeit.

Door middel van inspirerende keynotes, break-outs, ronde tafelsessies en workshops staat het programma van Fleet Mobility Live garant voor een dag vol waardevolle informatie, nieuwe kennis, leuke gesprekken met vakgenoten en specialisten uit de markt. Het event biedt inspiratie om binnen uw organisatie de volgende stappen in uw mobiliteitsbeleid te zetten.

Meer informatie over Fleet Mobility Live 2020


47957849058_86c4bea65b_c.jpg

26 november 2019

De 17e editie van het Fleet Mobility Live event, is na een uitstapje van 3 jaar Van Nelle Fabriek, weer terug in Nieuwegein. Het Nieuwegein Business Center was op 21 mei dé ontmoetingsplek voor iedereen die verantwoordelijk is voor zakelijke mobiliteit.

Het event voor uw mobiliteitstransitie

Meer dan ooit te voren is de wereld van een mobiliteitsmanager in beweging. Verduurzaming van mobiliteit is een thema waar geen enkele organisatie om heen kan. Maar hoe richt u dat nou precies in? Welke keuzes maakt u in de als maar groter wordende mobiliteitsmix? En misschien nog wel belangrijker, hoe zorgt u dat uw medewerkers hun gedragspatronen doorbreken en andere, meer duurzame keuzes gaan maken?

Praktijkervaringen

Het antwoord op deze vragen was te vinden in het uitgebreide programma. Met vooral een groot aantal inspirerende praktijkvoorbeelden van; VodafoneZiggo, a.s.r., Volksbank, Stedin, Eneco en Rijkswaterstaat boden antwoorden op vragen rondom; elektrificeren, het stimuleren van fietsen, gedragsverandering, de inzet van mobiliteitsbudgetten en het creëren van draagvlak binnen organisaties op alle niveaus.

Kennisdelen

Behalve een uitgebreid programma bood het event ook ruime gelegenheid om te netwerken, in sommige gevallen een spontane ontmoeting op de beursvloer. Maar vaak ook door deel te nemen aan de Mobility Café Round Table, waar deelnemers met vakgenoten ervaringen uit konden wisselen of tijdens de Fleetclub van 100, waar in een besloten setting op het gemak genetwerkt kon worden. Maar ook tijdens de 1-op-1 afspraken die deelnemers konden inplannen met de verschillende aanwezige leveranciers. Dit bleek voor veel deelnemers een zeer efficiënte manier te zijn om advies in te winnen rondom één van hun uitdagingen.

HR manager

De rol van de HR manager bij mobiliteit blijft jaarlijks groeien en steeds meer HR managers weten Fleet Mobility Live dan ook te vinden als een plek waar zij waardevolle informatie kunnen vinden. Met twee specifiek op deze doelgroep gerichte Round Tables bood het event een plek om juist van een HR perspectief het onderwerp mobiliteit te belichten en ervaringen met gelijkgestemde uit te wisselen.

Toekomst

De mobiliteitsindustrie zal ook de komende jaren flink in beweging blijven. Of het nu om voertuigen gaat die steeds meer autonoom zullen gaan rijden of om de grote belofte dat we op termijn allemaal gebruik gaan maken van Mobility as a Service oplossingen, de mobiliteitsmanager heeft meer dan ooit het roer in handen om zijn organisatie de juiste kant op te sturen. Met de afsluitende keynotes van Carlo van de Weijer (TU/e), Steven Nelemans (CEO, Amber) en Lex Hoefsloot (CEO, Lightyear) deed het event een goede poging om alle bezoekers geïnspireerd naar huis te sturen.

Klik hier om de foto’s van afgelopen editie te bekijken.

Wilt u er komend jaar ook bij zijn, de 18e editie van het Fleet Mobility Live zal op 12 mei wederom in het NBC in Nieuwegein plaatsvinden, tot dan!

 

 


fm_live_2019_2_foto.jpg

23 mei 2019 0

De auto is bij uitstek nog steeds het meest geliefde vervoersmiddel onder medewerkers en wordt nog altijd liever niet ingeruild voor een fiets of NS-abonnement. Echter blijkt niets minder waar te zijn! Want, zo blijkt, de NS kan nog maar nauwelijks voldoen aan de vraag.

Dit en meer interessante ontwikkelingen op gebied van mobiliteit kwamen aan het licht op het jaarlijkse mobiliteitsevent Fleet&Mobility Live, dat door Heliview wordt georganiseerd. Dit jaar draaide het evenement niet om de opkomst en invoering van Mobility as a Service, zoals Carlo van de  Weijer al aangaf in zijn interview  dat verscheen in de Fleet Mobility Live special: ‘we zijn MaaS moe’. De vraag echter die herrees, om MaaS succesvol te implementeren was;  “Hoe verminder ik het aantal (arbeidsvoorwaardelijke) leaseauto’s?’

Elk bedrijf doet dat op zijn eigen manier. De één schaft het rigoureus af en faseert uit, en daar tegenover zien we dat leaserijders met fluwelen handschoen de auto uit wordt begeleid . ASR-topman Boudewijn van Uden durfde tijdens het openingsdebat nog niet echt inzicht te geven in de mobiliteitsplannen van zijn bank; eerst moet de OR akkoord zijn. Tot die tijd is voorzichtigheid geboden.

Leaserijders uit hun arbeidsvoorwaardelijke auto krijgen, is voor veel fleetowners vaak een enorm compliceert proces want – zo blijkt – de macht van werknemers is groot. Het kostte Steven van Hoof, clustercoördinator Vervoersmobiliteit bij Rijkswaterstaat, maar een paar minuten om de aanwezige deelnemers op het puntje van hun stoel te krijgen. Er zijn geen arbeidsvoorwaardelijke leaseauto’s, privégebruik wordt belast (22 cent per kilometer) en de ingezette auto’s worden steeds kleiner. Alleen als op een reistijd van 2 uur er meer dan drie kwartier gewonnen kan worden door met de auto te komen, dan mag een medewerker met de auto naar kantoor komen. En dat is allemaal centraal geregeld: de medewerkers hebben het maar te accepteren. En dat hebben ze gedaan, vertelde Van Hoof. Verbaasde blikken vielen hem ten deel.

Benieuwd naar de rest van het artikel? Klik hier.


logo-mobiliteitsmanager-van-het-jaar-award-1.jpg

23 mei 2019 0

Arno Veenman, adviseur expertise HR bij de Volksbank, is tijdens Fleet Mobility Live uitgeroepen tot Mobiliteitsmanager van het jaar 2019. Arno Veenman won de finale van Tamara Gieze (Arup) en Jeroen Brink (Alliander). Voor de jury was het geen makkelijke keuze, de kandidaten zijn beoordeeld op visie, innovatie en duurzaamheid, maar ook de eigen inbreng en invloed waren van groot belang.


IMG_2137-1200x900.jpg

23 mei 2019 0

Op dinsdag 21 mei stond het NBC in Nieuwegein in het teken van de 17e editie van het Fleet Mobility Live event. Met een divers, veelzijdig en actueel programma was ook dit jaar Fleet Mobility Live hét event waar u in een dag volledig op de hoogte werd gebracht over de laatste ontwikkelingen en innovaties op het gebied mobiliteit en de impact van deze ontwikkelingen op uw organisatie. Het zeer praktijkgerichte programma bevatte cases van; Volksbank, Stedin, Eneco, Rijkswaterstaat, a.s.r., VodafoneZiggo en nog veel meer…


Arno-Veenman.jpg

10 mei 2019 0

Wie mag zich het komende jaar Mobiliteitsmanager van het Jaar noemen?

De strijd om de mobiliteitsaward is nog in volle gang en de ontknoping van de verkiezing vindt plaats tijdens het event Fleet Mobility Live op 21 mei in Nieuwegein. De drie overgebleven finalisten worden de komende tijd door de zeskoppige jury aan de tand gevoeld. Wij stellen ze alvast een voor een aan u voor.

Arno Veenman

Elke auto die vervangen wordt, moet een EV zijn

Arno Veenman, adviseur expertise HR bij de Volksbank
De Volksbank heeft in 2016 besloten dat eind 2020 over de hele bedrijfsvoering een CO2-reductie van 50 procent behaald moet zijn. Dat geldt dus ook voor mobiliteit van alle 3.000 medewerkers. “Het gaat om een grote stap en begin 2017 hebben we dan ook als een van de eerste bedrijven besloten ons hele wagenpark te elektrificeren. Je moet niet alleen roepen dat je het gaat doen, maar het gewoon doen. Elke auto die vervangen wordt, moet een volledig elektrische auto zijn. We begonnen met drie EV’s en in twee jaar tijd zijn 81 van de in totaal 280 leaseauto’s een EV.”Om daar te komen waren twee zaken belangrijk volgens hem: vasthouden aan de uitgangspunten en een breed mandaat vanuit de directie. “Dankzij het mandaat konden we op korte termijn inspelen op veranderingen in de markt, zoals langere levertijden of het plaatsen van laadpalen thuis.” Begin dit jaar is ook de aangepaste woon-werkregeling doorgevoerd. Per dag mag een medewerker kiezen of de NS Business Card wordt gebruikt, of voor een vergoeding wordt gekozen. “Eerst moest dat voor de lange termijn gekozen worden. De kilometervergoeding is 9,8 ct/ km met een max van 40 km voor een enkele reis. Koos je een keer voor de trein moest je dat zelf betalen en die vergoeding is minder dan het treinkaartje kost. De drempel is nu verlaagd om met de trein te komen. De helft van de werknemers komt overigens al met het OV.” Tot 10 km krijgen medewerkers helemaal geen km-vergoeding meer, behalve als je fietst, dan krijg je 13 ct/km. Op de planning staat nu ook het beleid rond zakelijk vervoer aan te pakken.

Bekijk hieronder de interviews met de andere twee finalisten:

De jury

Gertjan Sybrandi ging zelf vorig jaar met de titel Mobiliteitsmanager van het Jaar naar huis. Dit jaar moet hij die titel aan iemand anders overdragen. Hij maakt deze editie deel uit van de jury die verder bestaat uit Tineke de Wolf (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo) en Henk Winckens (Enexis). “Het is een beoordeling door vakgenoten en dat vind ik erg belangrijk bij deze award-uitreiking. Uiteindelijk wint de beste kandidaat”, stelt Sybrandi.

“We jureren op verschillende aandachtspunten, waarbij duurzaamheid een belangrijke is. Maar ook welke impact heeft je mobiliteitsbeleid heeft en welke veranderingen breng je ermee tot stand? De rol van mobiliteitsmanager en verandermanagement liggen immers dicht bij elkaar. Ook de persoonlijke inbreng van de finalist is een belangrijk criterium. Waar we verder nog naar kijken is hoe innovatief de visie is, of het past binnen aantrekkelijk werkgeverschap en hoe het kostenaspect wordt toegepast.”

 

Dit artikel is geschreven door Fleet & Mobility

Fleet & Mobility is mediapartner van Fleet Mobility Live


Jeroen-Brink.jpg

10 mei 2019 0

Wie mag zich het komende jaar Mobiliteitsmanager van het Jaar noemen?

De strijd om de mobiliteitsaward is nog in volle gang en de ontknoping van de verkiezing vindt plaats tijdens het event Fleet Mobility Live op 21 mei in Nieuwegein. De drie overgebleven finalisten worden de komende tijd door de zeskoppige jury aan de tand gevoeld. Wij stellen ze alvast een voor een aan u voor.

Finalist Jeroen Brink

Bij ons wordt niemand uitgekleed

Jeroen Brink, adviseur mobiliteit bij Alliander

In 2014 is de vervoersmobiliteitsregeling gelanceerd met als uitgangspunt: minder, slimmer en groener reizen. Alle 5.800 medewerkers van Alliander krijgen een NS Business Card, ook de 3.000 lease- en dienstautorijders. Daarmee mag van alle modaliteiten gebruik gemaakt worden: bus, OVtaxi, (internationale) trein. Het OV- en fietsgebruik wordt gestimuleerd en het gebruik van de auto ontmoedigd. En als dan toch de auto wordt gebruikt, wordt carpoolen met collega’s aangemoedigd. Voor de zakelijke afspraken staan op de hoofdlocaties fietsen, e-scooters en locatieauto’s om te gebruiken. De leaseregeling is op de schop gegaan; leaserijders mogen een auto kiezen met max 100 gram CO2-uitstoot volgens de WLTP en diesels zijn uitgesloten. Dan kom je al gauw uit op een EV.“Wie voor een EV kiest krijgt 50 euro extra te besteden per maand, waar mogelijk faciliteren we de laadpaal thuis en de stroomkosten worden vergoed. We hebben daardoor nu al 250 laadpalen op onze eigen locaties, 350 EV’s in de vloot en als dat zo doorgaat hebben we tussen nu en drie jaar zeker 1.000 EV’s.” Alliander is een regieorganisatie en er wordt dan ook waar mogelijk samengewerkt met leveranciers. “Daar heb ik een warme band mee opgebouwd in de loop der jaren. Zij zijn specialist in hun vak, daarom geven wij leveranciers de vrije hand. Ik laat ze onderling samenwerken, waarbij we erop hameren dat iedere partij een goede marge krijgt en de ruimte om te kunnen investeren in MVO. Bij ons wordt niemand uitgekleed.”

Bekijk hieronder de interviews met de andere twee finalisten:

Tamara GiezeArno Veenman

De jury

Gertjan Sybrandi ging zelf vorig jaar met de titel Mobiliteitsmanager van het Jaar naar huis. Dit jaar moet hij die titel aan iemand anders overdragen. Hij maakt deze editie deel uit van de jury die verder bestaat uit Tineke de Wolf (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo) en Henk Winckens (Enexis). “Het is een beoordeling door vakgenoten en dat vind ik erg belangrijk bij deze award-uitreiking. Uiteindelijk wint de beste kandidaat”, stelt Sybrandi.

“We jureren op verschillende aandachtspunten, waarbij duurzaamheid een belangrijke is. Maar ook welke impact heeft je mobiliteitsbeleid heeft en welke veranderingen breng je ermee tot stand? De rol van mobiliteitsmanager en verandermanagement liggen immers dicht bij elkaar. Ook de persoonlijke inbreng van de finalist is een belangrijk criterium. Waar we verder nog naar kijken is hoe innovatief de visie is, of het past binnen aantrekkelijk werkgeverschap en hoe het kostenaspect wordt toegepast.”

 

Dit artikel is geschreven door Fleet & Mobility

Fleet & Mobility is mediapartner van Fleet Mobility Live


Tamara-Gieze.jpg

9 mei 2019 0

Wie mag zich het komende jaar Mobiliteitsmanager van het Jaar noemen?

De strijd om de mobiliteitsaward is nog in volle gang en de ontknoping van de verkiezing vindt plaats tijdens het event Fleet Mobility Live op 21 mei in Nieuwegein. De drie overgebleven finalisten worden de komende tijd door de zeskoppige jury aan de tand gevoeld. Wij stellen ze alvast een voor een aan u voor.

Tamara Gieze

Gebruik van de auto wordt ontmoedigd en dat van de fiets en het OV gestimuleerd

Tamara Gieze, HR & facility manager bij ingenieursbureau Arup

Tamara Gieze heeft afgelopen januari een nieuw, compleet en allesomvattend mobiliteitsbeleid gelanceerd. Bij Arup werken zo’n 250 medewerkers, waarvan 17 met een leaseauto. Er bestond voorheen geen beleid op mobiliteit, alleen een aantal afzonderlijke regelingen. Het doel van dit beleid is mobiliteit flexibeler, toegankelijker en duurzamer te maken.Medewerkers krijgen een NS Business Card, waardoor het aantal parkeerplaatsen kon worden teruggedrongen. “Voor de zakelijke afspraken kunnen deelauto’s van Amber worden gebruikt. Daar wordt veel gebruik van gemaakt en ze rijden top, het zijn allemaal BMW’s i3.” De leasecontracten die aflopen worden niet vernieuwd, tenzij iemand meer dan 10 duizend zakelijke kilometers maakt, exclusief woon-werkverkeer. In dat geval mag alleen nog een EV besteld worden. “In 2022 moet ons wagenpark volledig elektrisch zijn.” Wie met de privé auto naar de zaak komt, krijgt niet meer alle kilometers vergoed, dat is afgetopt op 50 kilometer voor een enkele reis en de vergoeding is verlaagd naar 19 ct/km.

“Het gebruik van de auto wordt zoveel mogelijk ontmoedigd en dat van de fiets en het OV juist gestimuleerd. Veel van onze medewerkers zijn al uit de auto in het OV of op de fiets gestapt. Wie met de fiets komt, krijgt ook een travelcard, zodat op regenachtige dagen de bus, tram of metro gepakt kan worden. We hebben een fietsregeling voor de aanschaf van een fiets, maar ook een kilometervergoeding voor fietsers en we laten monteurs op de zaak komen om de fietsen te onderhouden. We merken dat medewerkers niet meer per se een leaseauto willen, maar liever flexibele mobiliteitsoplossingen hebben. Met het mobiliteitsbeleid sluiten wij perfect aan op de arbeidsmarkt.”

Bekijk hieronder de interviews met de andere twee finalisten:

Jeroen BrinkArno Veenman

De jury

Gertjan Sybrandi ging zelf vorig jaar met de titel Mobiliteitsmanager van het Jaar naar huis. Dit jaar moet hij die titel aan iemand anders overdragen. Hij maakt deze editie deel uit van de jury die verder bestaat uit Tineke de Wolf (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo) en Henk Winckens (Enexis). “Het is een beoordeling door vakgenoten en dat vind ik erg belangrijk bij deze award-uitreiking. Uiteindelijk wint de beste kandidaat”, stelt Sybrandi.

“We jureren op verschillende aandachtspunten, waarbij duurzaamheid een belangrijke is. Maar ook welke impact heeft je mobiliteitsbeleid heeft en welke veranderingen breng je ermee tot stand? De rol van mobiliteitsmanager en verandermanagement liggen immers dicht bij elkaar. Ook de persoonlijke inbreng van de finalist is een belangrijk criterium. Waar we verder nog naar kijken is hoe innovatief de visie is, of het past binnen aantrekkelijk werkgeverschap en hoe het kostenaspect wordt toegepast.”

 

Dit artikel is geschreven door Fleet & Mobility

Fleet & Mobility is mediapartner van Fleet Mobility Live