Fleet Mobility Live

Event Nieuws


Multimodaal Reizen

29 april 2019 0
Matthijs1-1-1200x859.jpg

Multimodaal reizen is nu nog vaak gedoe, maar volgens Matthijs Boon absoluut de toekomst. Om daar te komen moet wel aan doorslaggevende randvoorwaarden worden voldaan. Pon-dochter Next Urban Mobility ontwikkelt die slimme mobiliteit voor de stad van morgen en in de break-out sessie op het Fleet Mobility Live event neemt Boon de bezoeker mee in die toekomstvisie die dichterbij is dan je denkt.

Om te beginnen is multimodaal reizen niet voor elke reis de perfecte oplossing. “Het werkt alleen als er voldoende alternatieve manieren van reizen zijn die samen komen bij een mobiliteitshub of OV-knooppunt. Werknemers moeten het vervoersmiddel kunnen kiezen dat past bij de planning van de dag. Die planning beperkt zich niet tot zakelijke afspraken, multimodale mobiliteit moet ook worden afgestemd op het ophalen van de kinderen van school of een bezoek aan de sportschool. “Bovendien: bij regen rijdt iemand liever in een deelauto en bij mooi weer is de e-bike favoriet.”

Om gebruikers echt te helpen met multimodaal reizen is allereerst betrouwbaarheid belangrijk. “Of het nu gaat om een taxi, deelauto, -fiets of -scooter, je moet de beschikbaarheid kunnen garanderen. Dat is een heftige vervoersbelofte, maar daar zijn dan ook weer verschillende abonnementen aan gekoppeld. Hoe uitgebreider het abonnement, hoe intensiever de servicebeloften en reispakketten. Daarom zijn ook allerlei modaliteiten van allerlei aanbieders nodig om in de toekomst aan de enorme vraag naar mobiliteit te kunnen voldoen.” Er is meer nodig dan alleen het aanbod van vervoersmiddelen, OV-kaarten en een app die alles verbindt.

Het beleid van de werkgever is minstens zo belangrijk om multimodaal reizen te laten slagen. Zij willen graag een flexibel mobiliteitsbeleid in plaats van voor iedere medewerker een leaseauto’s voor de deur. Maak het aantrekkelijk voor de medewerker om mee te doen: beloon slimmer reizen, zowel financieel als in gemak.

Fleet Mobility Live 2019
Wilt u de break-out sessie van Matthijs Boon, manager Business Development bij Next Urban Mobility, bijwonen? Klik dan hier voor uw ticket.

 

Dit artikel is geschreven door Fleet & Mobility

Fleet&Mobility is mediapartner van Fleet Mobility Live